ANA SAYFA   › KURUMSAL   › 3 Mart Yaban Hayatı Farkındalık

03.03.20233 Mart Yaban Hayatı Farkındalık

?Dünya Yaban Hayatı Günü, çevre bilinçlendirme günleri takviminde önemli bir gün. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyadaki vahşi fauna ve florasını kutlamak ve bilinçlendirmek amacıyla 2013 yılında 3 Mart'ı Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan etti. Gezegenimizin sahip olduğu yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek ve koruma çabaları hakkında farkındalık yaratmak için oluşturulmuş olan bu gün ülkemizde de kutlanmaktadır.

Dünya Yaban Hayatı Günü'nün teması, yaban hayatı korumanın farklı yönlerine odaklanarak her yıl değişir. 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü'nün bu yılki teması "Yaban Hayatı Koruma için Ortaklıklar". Bu tema, yaban hayatı ve habitatlarının etkili bir şekilde korunmasını sağlamak için farklı sektörler ve paydaşlar arasındaki işbirliği ve ortaklıkların önemini vurgulamaktadır.

Yaban hayatı korumaya yönelik ortaklıklar önemlidir çünkü yaban hayatı koruma tek bir kuruluşun veya hükümetin sorumluluğunda değildir. Yaban hayatı ve habitatlarının karşı karşıya olduğu karmaşık ve birbiriyle bağlantılı zorlukları ele almak için hükümetler, STK'lar, topluluklar, özel sektör ve bireyler dahil olmak üzere çeşitli paydaşların koordineli bir çaba göstermesini gerektirir. O halde, gezegenimizin değerli yaban hayatını ve yaşam alanlarını korumak için ortaklıkların gücünün farkına vararak ve birlikte çalışarak Dünya Yaban Hayatı Günü'nü kutlayalım.?